Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Handmade Soap

Χειροποίητο Σαπούνι

Αγαπημένες μου φίλες, αγαπημένοι μου φίλοι, σας παρουσιάζω τα σαπουνάκια που έφτιαξα με την τεχνική Melt and Pour. Κοσμούν το τασάκι του γραφείου μου. Σας αρέσουν;

Dear friends, I present you the small soaps I made using Melt and Pour technique. They decorate the ashtray of my office. Do you like them?



Βήμα-βήμα:

Αγοράστε έτοιμη βάση σαπουνιού ελαιολάδου. Κόψτε τη με μαχαίρι σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μπολ πυρέξ. Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε το 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει. Βγάλτε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων, προσθέστε 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα σε φόρμες σιλικόνης και αφήστε να στεγνώσει. Σε περίπου μισή ώρα το σαπούνι σας είναι έτοιμο προς χρήση!

Step by step:

Buy soap base with olive oil. Use a sharp knife to cut it in small pieces and put them in a pyrex bowl. Put the bowl in the microwave and leave 1-2 minutes, until it melts. Take the bowl out of the microwave, add 2-3 drops of food colour and 2-3 drops of essential oil. Stir. Pour the mix into silicone molds and let it dry. In about half an hour your soap is ready to use!



76 σχόλια:

  1. Your soaps are so beautiful!! I love the molds you used!! Have a great day!! Big hugs :)

    Lisa
    A Mermaid's Crafts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Μαρία μου.
    Και σαπούνια βρε θηρίο;
    Είναι κάτι που δεν καταπιάστηκα ποτέ.
    Μπράβο σου.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου, χαίρομαι που σου αρέσουν τα σαπουνάκια μου. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις τα δικά σου. Αρκεί να το αποφασίσεις και μετά δεν πρόκειται να αγοράσεις ξανά σαπούνι εμπορίου! Φιλάκια.

      Διαγραφή
  3. So pretty and love the idea that they are on your desk at work x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Welcome to my new blog, my friend. We'll change visits for creative ideas. I am happy that you like my soaps. Kisses from the sunny Greece!

      Διαγραφή
  4. Καταπληκτική ιδέα, είναι πολύ όμορφα.... Θα το δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες στο νέο μπλογκοσπιτάκι μου, Αντιγόνη. Θα ανταλλάζουμε επισκέψεις για ιδέες και δημιουργίες. Χαίρομαι που σου αρέσουν τα σαπουνάκια μου. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις τα δικά σου. Κάντο και δεν θα αγοράσεις ξανά σαπούνι εμπορίου γεμάτο υλικά αμφιβόλου ποιότητας!

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφα έγιναν και ωραία σχέδια! Ότι πρέπει και για δωράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, χαίρομαι που σου αρέσουν τα σαπουνάκια μου. Έχω δωρίσει κατά καιρούς σαπουνάκια σε φίλους και έχουν ενθουσιαστεί. Το καλό είναι ότι μπορούν να φτιαχτούν σε άπειρα σχέδια, χρώματα και αρώματα!

      Διαγραφή
  6. Καλή εβδομάδα Μία μου !!Εξαιρετική και αυτή η δραστηριότητα !! Μου αρέσουν πολύ τα χειροποίητα σαπούνια και φτιάχνω με καυστική σόδα και ελαιόλαδο και φυσικά άρωμα και χρώμα!! Τα χρησιμοποιεί όλη η οικογένεια και τα χαρίζω αλλά και σε διάφορα παζάρια δίνω !! Μπράβο σου πολυτάλαντο κορίτσι !!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα, Νικόλ μου. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αγαπώ κι εγώ τα χειροποίητα σαπούνια, αλλά και ο,τιδήποτε χειροποίητο. Χαίρομαι που φτιάχνεις τα δικά σου με καυστική σόδα και ελαιόλαδο, εγώ δεν έχω προσπαθήσει (ακόμη) αυτή την τεχνική! Πάντως, κι εγώ τα ίδια με σένα κάνω (αυτό σημαίνει crafting για μένα): τα χρησιμοποιούμε όλοι, τα χαρίζω σε φίλους και τα δίνω φιλανθρωπικά σε διάφορα παζάρια και ιδρύματα.

      Διαγραφή
  7. Τέλεια! Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, με τις οδηγίες σου όμως με έβαλες στην πρίζα. Φαίνεται εύκολη διαδικασία. Σε ευχαριστούμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλλη μου, χαίρομαι που σε κινητοποιώ. Η διαδικασία είναι πραγματικά πανεύκολη! Με το καλό να φτιάξεις τα δικά σου χειροποίητα σαπουνάκια. Είμαι βέβαιη ότι θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα. Φιλάκια.

      Διαγραφή
  8. Your soaps look lovely Mia and the shapes are very pretty. Thank you for visiting and joining at my blog. I have tried several times to join you but keep getting and error. Barbxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Welcome to my new blog, Barb. I am happy that you like my handmade soaps. Let's hope that you will manage to join me. We will change visits for creative ideas. Kisses.

      Διαγραφή
  9. mπραβο κοριτσι μου !!υπεροχα! και φυσικα ειναι εθιστικο....ετσι και κανεις την αρχη....δεν μπορεις να σταματησεις χαχακαλη συνεχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίριδά μου, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι πράγματι εθιστικό γιατί είναι εύκολο και γρήγορο να φτιάξεις τα δικά σου χειροποίητα σαπουνάκια. Έχεις τη δυνατότητα να τα χαρείς η ίδια και φυσικά να κάνεις παντού δωράκια!

      Διαγραφή
  10. Θα ομολογήσω , δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο, το βλέπω που τα φτιάχνουν μα δεν έχω διαβάσει καν το τρόπο.Νομίζω ότι θα είναι κάτι δύσκολο!Υπέροχα τα σαπουνάκια σου γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτίδα μου, καλώς όρισες στο μπλογκοσπιτάκι μου. Χαίρομαι που σου αρέσουν τα σαπουνάκια μου. Λοιπόν, να σου εξηγήσω: Για να φτιάξει κάποιος σαπουνάκια με καυστική σόδα (ψυχρή ή θερμή μέθοδο) η διαδικασία είναι λίγο δύσκολη (όχι πολύ) και χρειάζεται να μείνει το σαπούνι κάποιο χρονικό διάστημα στην άκρη και να "ωριμάσει" πριν χρησιμοποιηθεί. Αυτό όμως που με αποτρέπει από το ασχοληθώ με την καυστική σόδα είναι ότι χρειάζεται προστατευτικός εξοπλισμός (μάσκα, γάντια, γυαλιά, μακρυμάνικη μπλούζα) και φυσικά προσοχή για να μη γίνει καμιά έκρηξη στην κουζίνα! Για να φτιάξεις όμως σαπουνάκια με τη μέθοδο Melt and Pour που ανάρτησα, η διαδικασία είναι πανεύκολη και τα σαπουνάκια έτοιμα προς χρήση. Η βάση σαπουνιού είναι ουσιαστικά σαπούνι, το οποίο μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις αυτούσιο. Απλά λιώνοντάς την στο φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτοντας χρώματα και αρώματα και βάζοντας το μείγμα σε καλούπια σιλικόνης (ακόμη και τα μικρά που χρησιμοποιούμε για σοκολατάκια) δημιουργείς αυτόματα το δικό σου σαπούνι με το χρώμα, το άρωμα και το σχήμα που επιθυμείς. Μη διστάζεις. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. Θα διαπιστώσεις πόσο όμορφη, εύκολη, γρήγορη και δημιουργική διαδικασία είναι. Και το καλύτερο: οι φόρμες σιλικόνης χρησιμοποιούνται άνετα μετά για να φιλοξενήσουν σοκολατάκια, μάφιν, κλπ. Τι να πάθουν από το αγνό σαπούνι; Απλά θα καθαρίσουν! Χα, χα. Σε φιλώ.

      Διαγραφή
  11. Your soap looks so pretty Mia, thank you for sharing the step by step.
    Pauline - Crafting with Cotnob
    x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Welcome to my new blog, Pauline. Thank you for stopping by. We will change visits for creative ideas. I am glad that you like my handmade soap. Kisses.

      Διαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Welcome to my blog, Greta. Thank you for your kind words. I am glad that you like my soaps.

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα και καλώς σε βρήκα. Ψαχουλεύοντας στο διαδίκτυο μπήκα στο δικό σου κόσμο και μ'αρέσουν όλα αυτά που φτιάχνεις. Σαπουνάκια δεν έχω αποπειραθεί να φτιάξω ποτέ. Θα δοκιμάσω μια και είσαι κατατοπιστικότατη
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες στο μπλογκοσπιτάκι μου, Άννα. Είμαι νέα στη μπλογκογειτονιά. Χαίρομαι που σου αρέσουν οι δημιουργίες μου. Με το καλό να φτιάξεις τα δικά σου σαπουνάκια. Θα ανταλλάζουμε επισκέψεις για ιδέες και χειροποιήματα.

      Διαγραφή
  14. These are beautiful, Mia. What a great idea to display them on your desk. xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Welcome back, Liz. Thank you once again for your kind words. I am happy that you like my handmade soaps. Kisses.

      Διαγραφή
  15. τι όμορφη που έγιναν!
    μας βάζεις ιδέες...!!!!δεν μας φτάνουν όλα αυτά που ασχολούμαστε, να επεκταθούμε και στα σαπούνια τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίτσα μου, με κάνεις να χαμογελάω. ΟΚ λοιπόν, το παραδέχομαι: Τα χειροποίητα σαπουνάκια είναι τόσο εύκολα που γίνονται εθισμός! Χα, χα. Να είσαι καλά, κοπέλα μου.

      Διαγραφή
  16. Είναι πολύ όμορφα!!! Αγγελική Τσαούσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες στο μπλογκοσπιτάκι μου, Αγγελική. Να περνάς για καφέ και ιδέες για χειροποίητες δημιουργίες. Χαίρομαι που σου αρέσουν τα σαπουνάκια μου! Φιλάκια.

      Διαγραφή
  17. Hi Mia,
    what a brilliant idea, and such lovely makes.
    There is certainly a lot of satisfaction in creating your own soap.
    Lots of crafty love. Jenny L.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Welcome back, Jenny. Thank you so much for your kind words. Yes, creating your own soap is easy and funny. I send you my love.

      Διαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. Bienvenida a mi blog-casa, Marta. Espero que vengas de nuevo. Gracias por tus palabras, mi amiga. Besos desde Grecia.

      Διαγραφή
  19. Que buena idea, le das un buen uso al cenicero, es precioso!!
    Un beso.
    Nota:Gracias por tu visita a mi blog!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bien venida a mi nueva blog-casa, mi amiga. Espero que vengas de nuevo. Gracias por tus palabras. Besos de Grecia!

      Διαγραφή
  20. Your little soaps are adorable Mia!!! I love how cute they look in the dish and think they would make great gifts as well. Hugs, Brenda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Welcome to my new blog, Brenda. Thank you for your kind words. We will visit each other for creative ideas.

      Διαγραφή
  21. Τα σαπούνια μου φαίνονται βουνό!!Μπράβο σου!Και υπέροχη εμφάνιση!
    Σ'ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία! Φιλιά πολλά γλυκό κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες στο νέο μου μπλογκοσπιτάκι, φίλη μου. Χαίρομαι που σου αρέσουν τα σαπουνάκια μου. Η δημιουργία τους με την τεχνική Melt and Pour είναι πανεύκολη. Δες, αν θες, την αναλυτική απάντηση που έδωσα στην Αχτίδα στο σχόλιό της στις 12 Ιουνίου και νομίζω ότι θα αλλάξεις άποψη. Πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  22. Τα σαπουνάκια με τα όμορφα σχήματα και τα αρώματα τους πάντα με γοήτευαν.. και με γοητεύουν Μία μου και εγώ δεν έχω κάνει την απόπειρα μέχρι τώρα...αλλά έτσι που μας την περιγράφεις..φαίνεται εύκολη;για να δούμε.. να περνάς όμορφα ότι και να κάνεις .. φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου, Σμαραγδάκι μου, χαίρομαι που σου αρέσουν τα σαπουνάκια μου. Η διαδικασία είναι πανεύκολη. Κάνε την απόπειρα και θα το διαπιστώσεις. Φιλάκια.

      Διαγραφή
  23. Hi Mia,these soaps look fantastic,well done xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Welcome to my new blog, my friend. We will change visits for creative ideas. Thank you for your kind words. Kisses.

      Διαγραφή
  24. Απαντήσεις
    1. Thank you for your kindness, Helen. Welcome to my blog. We will change visits for handmade creations.

      Διαγραφή
  25. Απαντήσεις
    1. Grazie tanto, Lory, per tue parole gentili. Benvenuta a blog mio. Cambiamo visite per idee e creazioni. Baci.

      Διαγραφή
  26. Καλώς σε βρίσκω στο μπλογκοσπιτακι σου Μία μου. Τα σαπουνακια σου πολύ πολύ όμορφα, δεν ήξερα ότι υπάρχει έτοιμη βάση. Να έχεις ένα όμορφο και γλυκό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες στο μπλογκοσπιτάκι μου, Κατερίνα. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που σου αρέσουν τα σαπουνάκια μου. Ελπίζω τώρα που ξέρεις για την έτοιμη βάση να φτιάξεις τα δικά σου όμορφα σαπουνάκια. Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  27. Olá Mia:
    seu blog é muito lindo !!
    adorei vir aqui te visitar....
    amei seus artesanatos.
    grande abraço e bom fim de semana..
    :o)
    Eliane
    http://elianeapkroker.blogspot.com.br/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hola, amiga. Bienvenida a mi nuevo blog. Cambiamos ideas creativas. Besos y buon fin de semana.

      Διαγραφή
  28. Απαντήσεις
    1. Welcome to my blog, Barbetka. We will change visits for creative ideas. Thank you for your kind words. I am glad that you like my soaps.

      Διαγραφή
  29. Hola Mía, muchas gracias por tu visita y comentario en mi blog. Me gusta mucho el tuyo. Me quedo por aquí para seguirte.
    Besitos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hola, Ana. Bienvenida a mi nuevo blog. Yo tambien seguo tu blog. Cambiamos ideas creativas. Besitos!

      Διαγραφή
  30. Wow, these are so pretty and I love how you have a theme with them. I can almost smell them now.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Welcome to my new blog, Brenda. We will change visits for creative ideas. Thank you for your kind comment. I am glad that you like my soaps.

      Διαγραφή
  31. Such pretty soaps, I've had a look at your posts and your work is very beautiful.
    Faith
    x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Welcome to my blog, Faith. Thank you for your kind words. We will change visits for creative ideas. Kisses.

      Διαγραφή
  32. ciao adoro i tuoi lavori e il tuo blog :)
    ti ho conosciuta grazie al blog di Chelo e ti seguo come follower.
    a presto!
    https://desiderichic.blogspot.it/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ciao, amica mia. Grazie per tu visita a blog mio. Cambieremo visite per idee creative. Anch'io ti seguo. Baci di Grecia!

      Διαγραφή
  33. Υπέροχα τα σαπουνάκια σου, Μία! Έχω κάνει κι εγώ απόπειρες, αλλά μου "ιδρώνουν"! Πώς εξηγείται το φαινόμενο;Οι αναρτήσεις σου είναι πολύ ενδιαφέρουσες και "εποικοδομητικές" ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τα σαπουνάκια δεν θέλουν ζέστη αλλά δροσιά για να διατηρηθούν και να μην ιδρώσουν. Πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  34. Hola Mia, soy Francis, quiero darte las gracias por el bonito comentario que has dejado en mi blog. He estado mirando el tuyo y me ha gustado lo que haces así que desde hoy te sigo.
    Un beso muy grande!!! Y si te animas con las Colaboraciones Disney , me encantaría.
    Los pendientes de rosas a crochet son preciosos!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gracias por tus palabras, Francis. Bienvenida a mi blog. Yo tambien seguo tu blog. Besos de Grecia!

      Διαγραφή
  35. Υπέροχη ιδέα και εύκολη μέθοδος παρασκευής !!! Υπέροχα τα σαπουνάκια σου, άντε με παρασύρεις να δοκιμάσω κι εγώ ....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Κλαύδιά μου. Χαίρομαι που σου αρέσουν τα σαπουνάκια μου. Ο τρόπος παρασκευής τους είναι πράγματι πανεύκολος. Με τιμάς που λες ότι σε παρασύρω! Καλές δημιουργίες!

      Διαγραφή

Love to read your comments.
Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας.